منابع تجدیدپذیر به یاری فراوری نانوساختار های مختلف آمد
به گزارش وبلاگ تیم مسلم، محققان نشان دادند که می توان از منابع تجدیدپذیر نظیر ذرت، شیر و سخت پوستان برای فراوری نانوساختار های مختلف استفاده کرد.
به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ تیم مسلم، محققان نشان دادند که می توان از منابع تتازهپذیر نظیر ذرت، شیر و سخت پوستان برای فراوری نانوساختارهای مختلف استفاده کرد.
فناوری نانو تقریباً در همه جای زندگی روزمره ما یافت می گردد، اگرچه تماشا آن تقریباً غیرممکن است. نانوساختارها موادی هستند که در سطح اتمی برای به دست آوردن خواص مورد نظر پردازش شده اند. به عنوان مثال، آن ها در صنعت الکترونیک، تشخیص بیماری و به عنوان سطوح هوشمند در منسوجات استفاده می شوند. فناوری نانو به بخشی ضروری از زندگی مدرن تبدیل شده است.
با توجه به گستره وسیعی از کاربردها، توسعه روش ها و مواد فراوری پایدار از نظر زیست محیطی در فناوری نانو اهمیت پیدا نموده است. روش های فراوریی که امروزه استفاده می شوند اغلب به منابع طبیعی احتیاج دارند که با محدودیت های زیادی روبرو است.
ایان نیکولز، استاد شیمی در دانشگاه لینائوس شرح می دهد: امروزه، نانوساختارها از انواع مختلفی از فلزات و مواد مشتق شده از سوخت های فسیلی فراوری می شوند.
نیکولز و همکار پژوهشی اش سطوح نانوساختاری فراوری کردند که در آن از مواد خام طبیعی موجود در ذرت، شیر و پوسته خرچنگ استفاده شده است.
نتایج این مطالعه که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، نشان می دهد که می توان راهکار های پایداری از مواد زیستی ایجاد کرد.
محققان قابلیت استفاده از سه ماده خام تتازهپذیر و قابل دسترس را مورد آنالیز قرار دادند: زین (پروتئین طبیعی موجود در ذرت)، کازئین (نوعی پروتئین شیر) و کیتوزان (ماده ای موجود در پوسته خرچنگ). نتایج نشان داد که بیومواد در دسترس مانند اینها می تواند به عنوان ماده خام برای فراوری نانوساختارها استفاده شوند.
یک چالش در خصوص استفاده از مواد زیستی تازه این است که چگونه خواص مواد را در طول زمان حفظ کنیم. به منظور یافتن پاسخی برای این موضوع، محققان تصمیم گرفتند نانوساختارهای ساخته شده از زین، کازئین و کیتوزان را به مدت شش ماه ذخیره نمایند و سپس چگونگی تغییر خواص مواد آن ها را آنالیز نمایند.
یکی از نتایج به دست آمده این بود که زین پروتئین ذرت پایداری قابل توجهی از خود نشان داد. پس از شش ماه، هیچ تفاوت قابل توجهی در کیفیت نانوساختارهای فراوری شده از زین ذرت مشاهده نشد که نشان دهنده خواص امیدوارنماینده این نانوساختار است. با این حال، نتایج برای نانوساختارهایی که از کازئین و کیتوزان فراوری شده بودند، به این خوبی نبودند، این نانوساختارها همان ثبات اولیه را بعد از یک دوره زمانی نشان ندادند.
با این وجود، این مطالعه به امکان جایگزینی سوخت های فسیلی و فلزات در آینده اشاره می نماید. پروژه های تحقیقاتی بیشتری برای ادامه مطالعه در خصوص امکان استفاده از مواد خام تتازهپذیر و در دسترس در حال اجرا است.
نیکولاس می گوید: محصولات فناوری نانو فواید زیادی برای جامعه دارند و به احتمال زیاد تقاضا در آینده برای این مواد افزایش خواهد یافت. بنابراین، بسیار مهم است که بتوان آن ها را با منابع کارآمد و بی احتیاج از سوخت فسیلی فراوری کرد. تحقیقات ما ثابت کرد که این موضوع امکان پذیر است.
منبع: خبرگزاری دانشجو