ارزش غذایی خیار
به گزارش وبلاگ تیم مسلم، ارزش غذایی خیار آن را به یک افزودنی بسیار دلپذیر در سالادها و عصاره های ما تبدیل نموده است. این مقاله اطلاعات عمیقی در خصوص ارزش غذایی خیار برای شما فراهم نموده است.
مترجم : بهروزی
منبع: راسخون
ارزش غذایی خیار آن را به یک افزودنی بسیار دلپذیر در سالادها و عصاره های ما تبدیل نموده است. این مقاله اطلاعات عمیقی در خصوص ارزش غذایی خیار برای شما فراهم نموده است.
آیا تا به حال عبارت خنک همچون خیار را شنیده اید؟ داشتن بیش از 90 درصد آب که به خیار خواص خنک نمایندگی شگفت انگیز داده است باعث شده است که این میوه به طور گسترده در سالادها، ساندویچ ها و ترشی ها مورد استفاده قرار گیرد. آن هم چنین یک جزء تشکیل دهنده قوی در ماسک های صورت و دیگر محصولات زیبایی است.
اگر چه همه ما در خصوص خواص خنک نمایندگی خیار می دانیم اما ارزش غذایی آن کمتر شناخته شده است. برای شناخت بیشتر در خصوص این میوه که به طور گسترده کشت می گردد ابتدا بیایید یک دید کلی و عمومی در خصوص خیار کسب کنیم.
همه چیز در خصوص خیار :
خیارها (که نام علمی آنها کوکومیس ساتیوس است) سبزیجاتی هستند که به خانواده کدو تعلق دارند. این همان تیره گیاهی است که شامل خربزه و کدوی رشتی هم هست. خیار بر روی تاک پیچی می روید که از شبکه و یا دیگر چارچوب های نگهدارنده بالا می رود. برگ های بزرگ این گیاه یک سایبان را روی این میوه شکل می دهند.خیارها تقریباً استوانه ای، دراز و با انتهای مخروطی هستند و ممکن است 60 سانتی متر طول و 10 سانتی متر قطر داشته باشند. چون آنها تخم ها را در میان گرفته اند و از یک گل رشد می نمایند جزو میوه ها طبقه بندی می شوند. اما مثل گوجه فرنگی ها طعم ترش خیارها باعث شده است که آنها قابل خوردن باشند و به اسم سبزیجات آماده شوند. علاوه بر این که به صورت خام و یا پخته خورده می شوند برای حفظ طعم و عمر طولانی تر، خیارها ترشی هم انداخته می شوند.
آنها می توانند به صورت خیار تازه، بریده شده و خورده شوند و یا این که ترشی انداخته شوند. به همین علت است که آنها به صورت خیارهای برشی و یا خیارهای ترشی طبقه بندی می شوند. خیارهای برشی که در سالادها و ساندویچ ها به کار می فرایند گونه های بزرگ و صاف هستند در حالی که خیارهایی که برای ترشی به کار می فرایند کوتاه تر و کلفت تر هستند و پوست ناهموار با تیغ های ریز نقطه ای سیاه و یا سفید دارند.
گرکین نوعی خیار ریز مشهور است که برای ترشی استفاده می گردد. بر خلاف نوع تلخ رسیده و زرد رنگ، خیار سبز نرسیده برای خوردن مناسب است.
ارزش غذایی خیار :
خیارها چربی های اشباع شده کمی دارند و هیچ کلسترولی ندارند و شامل مقادیر خیلی کمی سدیم هستند. آنها در حدود 95 % آب دارند به همین علت است که خوردن خیار یک روش عالی برای افزایش فیبر و آبی است که جذب می کنید. مقادیر زیادی از ویتامین A ، B6 و C در گوشته خیار موجودند.علاوه بر این، این سبزی به داشتن غلظت های بالایی از مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، مهمیم، اسید پانتوتنیک، فسفر و سیلیس مشهور است. خیار منبع غنی از ویتامین هایی مثل ویتامین B6 ، ویتامین C و ویتامین A است. مواد مغذی در خیارهای ترشی تقریباً یکسان هستند به جز افزایش شدید در سطوح سدیم که آن هم مربوط به نمکی است که در ترشی مورد استفاده قرار گرفته است. جدول های زیر نشان دهنده ارزش غذایی یک فنجان خیار خام بریده شده و بدون پوست و یک فنجان خیار ترشی ترش هستند.
ارزش غذایی خیار تازه :
مواد مغذی | ارزش غذایی |
کربو هیدرات ها | |
کل کربو هیدرات ها | 6ر2 گرم |
شکر | 67ر1 گرم |
فیبر رژیمی | 5ر0 گرم |
نشاسته | 1ر0 گرم |
چربی ها | |
کل چربی ها | 11ر0 گرم |
چربی اشباع شده | 0 گرم |
چربی تک اشباع شده | 0 گرم |
ویتامین ها | |
ویتامین A | IU 7ر85 |
تیامین (ویتامین B1) | 027ر0 میلی گرم |
ریبو فلاوین (ویتامین B2) | 033ر0 میلی گرم |
نیاسین (ویتامین B3) | 098 ر0 میلی گرم |
ویتامین B5 | 259ر0 میلی گرم |
ویتامین B6 | 040ر0 میلی گرم |
فولات (ویتامین B9) | 7 میکرو گرم |
ویتامین C | 8ر3 میلی گرم |
ویتامین K | 6ر8 میکرو گرم |
مواد معدنی | |
کلسیم | 7ر16 میلی گرم |
آهن | 28ر0 میلی گرم |
مهمیم | 13 میلی گرم |
فسفر | 25 میلی گرم |
پتاسیم | 8ر161 میلی گرم |
روی | 20ر0 میلی گرم |
سدیم | 4ر2 میلی گرم |
فلورید | 5ر1 میکرو گرم |
کالری ها | |
کل کالری ها | 3ر14 کیلو کالری |
از چربی ها | 7ر1 گرم |
از کربو هیدرات ها | 3ر10 گرم |
از پروتئین ها | 8ر2 گرم |
دیگر | |
پروتئین ها و آمینو اسیدها | 65ر0 گرم |
آب | 1ر115 گرم |
ارزش غذایی خیارهای ترشی :
مواد مغذی | ارزش |
کالری ها | 1ر17 کیلو کالری |
کل چربی | 3ر0 گرم |
کل کربو هیدرات ها | 5ر3 گرم |
ویتامین A | IU 5ر201 |
ویتامین C | 6ر1 میلی گرم |
پروتئین ها | 5ر0 گرم |
سدیم | 4ر1872 میلی گرم |
کلسیم | 0 |
کلسترول | 0 |
آب | 8ر145 گرم |
فواید خیار برای سلامتی :
اگر چه فواید سلامتی خیار به طور گسترده منتشر نشده است اما این سبزی منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی است. این مواد مغذی فواید مهم ضد التهابی و آنتی اکسیدانی را برای خیار فراهم می نمایند. علاوه بر ویتامین C و بتا کاروتن، خیار شامل فلاوونوئیدهای غنی از آنتی اکسیدان مثل لوتئولین، کوئرستین و کائمپفرول است. این آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن آسیبی که به وسیله اکسیژن های ناشی از رادیکالهای آزاد وارد می گردد و مسئول پیری و بعضی بیماری ها هستند، یاری می نمایند.
ارزش غذایی بالای خیار همراه با اندازه کم کالری و عدم وجود چربی های اشباع و کلسترول، آن را به یک ماده رژیمی ایده آل برای کاهش وزن تبدیل نموده است.
فیبر موجود در پوست خیار به هضم و تمیز کردن روده ها یاری می نماید.
به خاطر حضور ویتامین K ، خیار استحکام استخوان را با افزایش حجم فعالیت استخوان سازی، افزایش می دهد.
خیار منبع خوبی برای پتاسیم است و سدیم کمی دارد. پتاسیم با خنثی کردن اثرات سدیم در رژیم غذایی به کاهش فشار خون یاری می نماید. البته باید ذکر کرد که بر خلاف خیارهای تازه و خام، خیارهای ترشی شامل سطوح بالایی از سدیم، تقریباً 1800 میلی گرم هستند که می توانند برای بیماران فشار خون مضر باشند.
خیار یک ادرار آور طبیعی است که سموم و مواد زائد را از بدن دفع می نماید در نتیجه آن را سالم نگه می دارد.
سیلیس موجود در خیار بافت های ارتباطی را در بدن تقویت می نماید.
وارد کردن خیار در رژیم غذایی به مقابله با بیماری روماتیسم که با تجمع اسید اوره اضافی در مفاصل ایجاد می گردد، یاری می نماید.
علاوه بر فواید سلامتی خیار، آن هم چنین برای پوست عالی است چون به کاهش ورم و سوزش پوست یاری می نماید. آن پف زیر چشم را کاهش می دهد، آفتاب سوختگی را ترمیم می نماید و پوست را تسکین می دهد. آن می تواند به صورت تازه مصرف گردد و یا به سالادها اضافه گردد و یا به عصاره تبدیل گردد. در هندوستان، دوساکای که یک نوع خیار است به طور گسترده در کاری و دم کردنی ها استفاده می گردد. وقتی که می خواهید خیارهای تازه را انتخاب کنید، خیارهایی را که سفت هستند و سطح گردی دارند و رنگ سبز میانه تا تیره ای دارند را انتخاب کنید. از خیارهای زرد، پفی و چروکیده به طور ایده آل باید اجتناب کنید./ج
منبع: راسخون