ایرانیش میانبری برای شناخت هویت ایرانی است، نیش ها را به عشق ایران تحمل می کنیم

به گزارش وبلاگ تیم مسلم، با بازدید مدیران شبکه دو سیما از لوکیشن ایرانیش این مسابقه تلویزیونی وارد فاز فراوری شد تا ثابت کند ایرانیش بهتر از خارجیشه؛ مسابقه ای که با اجرای پوریا پورسرخ می کوشد به وسیله بازی های قدیمی هویت ایرانی را زنده کند.

ایرانیش میانبری برای شناخت هویت ایرانی است، نیش ها را به عشق ایران تحمل می کنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگی وبلاگ تیم مسلم، مدیر شبکه دو در حاشیه بازدید از لوکیشن ایرانیش تاکید نمود: ان شاءالله این مسابقه بتواند ذائقه مخاطب ایرانی را برای چشیدن طعم ایرانی در وجوه مختلف زندگی شیرین و شیرین تر کند. حالا که در آستانه برداشتن گام نهایی برنامه هستیم آرزو می کنم این برنامه بتواند گام موثری بردارد.

وی اضافه نمود: اگر بخواهیم از سرزمین ایران سخن بگوییم با یکی از کهن سال ترین زیست بوم های بشر در کره زمین مواجهیم که به لحاظ تمدن 10، 12 هزار ساله اش شناخته می گردد. امروز تنها روی بخشی از دیرینگی، عمق و عظمت فرهنگی و تمدنی سرزمینمان کار نموده ایم و هرچقدر بیشتر درباره ایران بدانیم بیشتر به خود یاری نموده ایم تا دیرپا، سربلند و با عزم پایدار ایرانی بمانیم.

بازی های ایرانیش میان بری برای تعمیق هویت ایرانی

جعفری جلوه توضیح داد: باید به کوچه پس کوچه های فرهنگ این سرزمین سر بزنیم و بازی های ایرانی یکی از این کوچه ها است؛ بازی ها مثل دیگر عرصه ها برای پرورش اخلاق، شخصیت، تعمیق هویت و فرهنگ آفرینی بوده و اگر سراغ آنها برویم راه میانبری را برای بهتر شناختن خودمان طی نموده ایم.

مدیر شبکه دو با آرزوی توفیق برای دست اندرکاران ایرانیش یادآور شد: سرگرمی های ایرانی حکیمانه است و هر کدام حکمتی را بیان مینموده اند و ولنگاری و سرگرمی محض نبوده اند. در ایرانیش هم بن مایه علمی به قدر و قیمت این کار می افزاید.

فصل اول ایرانیش را همزمان با تحویل سال آینده به سرانجام می بریم

در بخش دیگری از این مراسم حبیب میدانچی مدیر طرح و برنامه و گروه اجتماعی شبکه دو سیما اعلام نمود: به زودی ضبط مجموعه را آغاز می کنیم و همه با انرژی خوب به کار ادامه می دهند. البته که کلیه نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت می گردد و با توجه به مصوبه های وزارت بهداشت جلو می رویم و امیدواریم به مرور همراهی تعداد بیشتری از تماشاگران را داشته باشیم اما در هفته های اول حجم حضور مردم در استودیو بالا نخواهد بود.

وی اضافه نمود: ایرانیش در 65 قسمت که به صورت هفته ای دو بار روی آنتن می رود، تا سرانجام سال با ما خواهد بود. تابستان، پاییز و زمستان را در پیش رو داریم و در 39 هفته پیش رو پخش برنامه ادامه دارد و فصل اول آن را مقارن با برنامه های تحویل سال آینده به سرانجام خواهیم برد.

مدیر گروه اجتماعی شبکه دو ادامه داد: مراحل مسابقه و افرادی که در این 65 قسمت با هم رقابت می نمایند دقیقا شبیه یک لیگ جام حذفی فوتبال است. بیش از 30 تیم با یکدیگر رقابت می نمایند که در نهایت به 15 تیم تبدیل می شوند. در هر مرحله بازی ها متناسب با گروه هایی که شرکت می نمایند و با اعضای خانواده تغییر می نماید و مناسب سازی خواهد شد. در نهایت یک فینال فینالیست ها در 64 امین قسمت پخش خواهد شد.

میدانچی یادآور شد: اینکه می گوییم 65 قسمت به این دلیل است که قسمت اول ایرانیش یک معارفه است. یعنی عملا در قسمت اول خانواده ها با هم رقابت نمی نمایند. یک سری از هنرمندان و افراد صاحب فکر و اندیشه که هم می توانند مسابقه را بهتر برای مردم معرفی نمایند و هم می توانند جذابیت های آن را بازگو نمایند با ما همراهی می نمایند. 64 قسمت دیگر لیگ حذفی مسابقه است.

مسابقه ای با عظیمترین دکور که صفر تا صد آن ایرانی است

سپس احسان ارغوانی تهیه نماینده ایرانیش نیز در سخنانی گفت: به اذعان پیمان قانع ما عظیمترین دکور را در میان برنامه ها با 2 هزارو 800 متر داریم است و تنها برنامه ای هستیم که صفر تا صد فراوری آن با خودمان بوده؛ به این معنا که از هیچ برنامه خارجی الگو نگرفته ایم و ایرانیش تقلید برنامه دیگری نیست بلکه کاملا ایرانی است.

وی درباره انگیزه هایش از ساخت این برنامه اضافه نمود: بعد از برنامه امروز هنوز تمام نشده دریافتم قشر زیادی از مخاطبان برنامه کسانی هستند که هویت ملی شان را گم نموده اند و در بسیاری از زمینه ها از جمله لباس، موسیقی و... دنبال هویت خود می گردند. از آنجا این ایده شکل گرفت که سراغ ساخت یک برنامه با ماهیت ایرانی برویم و به مرور پس از مشورت ها در اتاق فکر به این نتیجه رسیدیم که به سراغ یک مسابقه برویم.

نبود منابع و طولانی شدن مرحله تحقیقات

این تهیه نماینده یادآور شد: درباره بسیاری از بازی های ایرانی، قومیت ها، گویش ها، جغرافیا، لباس ها و غذاهای ایرانی صحبت کردیم. کانون پرورش فکری و بچه های اتاق فکر و مدیران ارشد سازمان به یاری آمدند. مشکل عمده این بود که منبعی برای مراجعه نداشتیم و تحقیقات برنامه نزدیک به یک سال طول کشید. همین حالا اگر به میراث فرهنگی مراجعه کنید و بخواهید یک کتاب به شما معرفی کند که گویش های مختلف ایران و انواع پوشش ها در آن باشد. چنین چیزی ندارند که به تفکیک گفته شده باشد و ما تک تک اینها را به یاری اتاق فکر درآوردیم.

دغدغه فرهنگ ایرانی را به برنامه هایم آوردم

ارغوانی با اشاره به بچه های دهه 50 و 60 که در زمان جنگ و بمباران به بازی های محلی و بومی روی آورده بودند، گفت: نسل ما خاطره عجیب و غریبی از این نوع بازی ها دارد. بازهای متنوعی که انجام می دهند از هفت سنگ تا سنگ، کاغذ، قیچی. من زمانی که در حوزه برنامه ترکیبی آغاز به کار کردم دغدغه فرهنگ ایرانی را با خودم آوردم. دغدغه ام این بود که ما فرهنگ و پیشینه قدیمی داریم که در حال فراموشی است و هر چه می گذرد بدتر می گردد. سلیقه دیدن کارتون های بچه ها هم تغییر نموده است. بچه ها الان به سمت اتفاقات ماورایی رفته اند که وجود خارجی ندارد.

پوریا پورسرخ همه ملاک های ما را داشت

او همچنین درباره انتخاب مجری شرح داد: با خیلی از دوستان مذاکره کردم. چند چیز برایم خیلی مهم بود. یکی از ملاک ها چهره بودن هم بود اما صرفا به دنبال چهره نبودیم. این برایمان مهم بود که چهره ای باشد که مقبول خانواده ها باشد. از کسانی باشد که خانواده ها بتوانند با او ارتباط برقرار نمایند. دنبال چهره ای بودیم که تحصیلات عالیه داشته باشد تا بتوانیم بگوییم که بچه ها در هر صنفی که می فرایند باید تحصیلاتشان را ادامه بدهند. پوریا این فاکتور را داشت. یکی دیگر از فاکتورها متاهل بودن بود. پوریا هم تازه متاهل شده بود. بازی ها را بارها با حضور پوریا با هم آنالیز کردیم. مجری یک طورهایی حاکم و داور بازی می گردد و گاهی پوریا می گفت من در سفر با خانواده ام این بازی را بازی می کنم. در نتیجه دیدیم او بهترین گزینه اجرا است.

ارغوانی در سرانجام اعلام نمود: امیدوارم از 20 تیرماه پخش برنامه به صورت دو روز هفته آغاز بگردد و احتمالا دوشنبه ها و سه شنبه ها ساعت 23 به مدت 75 تا 90 دقیقه پخش خواهیم داشت.

پوریا پورسرخ بازیگر محبوبی که حالا با ایرانیش مجری گری را هم تجربه می نماید، درباره حضور خود در این مسابقه اعلام کرد: این مسابقه کاملا ایرانی است و خانواده ها در آن شرکت مینمایند، من هم در اجرایم از فضای رسمی دور می شوم و دلم می خواهد خانواده ها مرا جزو خودشان بدانند.

اگر بازی های قدیمی را به روز کنیم بچه ها حتما سراغشان می فرایند

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر تکنولوژی سوار زندگی شده، یادآور شد: البته دوران کرونا نشان داد تکنولوژی بد نیست اما نباید از فضای کودکی مان دور شدیم. ما بازی های جالبی را در کودکی و ایام جنگ و خاموشی ها داشتیم و نمی گویم با پخش ایرانیش بچه ها گوشی هایشان را زمین میگذارند اما اگر پیروز شویم بازی ها را به روز و جذاب ارائه دهیم، حتما آنها را امتحان خواهند کرد.

نیش ها را به عشق ایران تحمل می کنم

این بازیگر درباره ورود بازیگران به عرصه اجرا گفت: بازیگر می تواند صرفا کارت دعوتی برای تماشای این برنامه باشد. شاید بعضی بخواهند به این خاطر نیش بزنند ولی به عشق ایران تحمل می کنیم. می خواهم در این برنامه یه قل دو قل ایرانی را اجرا کنم تا در ذهن بچه ها بماند.

پورسرخ یادآور شد: بچه های طراح ما سعی نموده اند بازی های قدیمی را به گونه ای طراحی نمایند که خیلی دور از تکنولوژی و دنیای بازی های امروزی نباشد و همان بازی های قدیمی را به روز نموده اند.

وی تیم سازنده برنامه را انگیزه بعدی اش برای حضور در این پروژه معرفی کرد و گفت: فکر می کردم اینجا کار با وسواس دنبال می گردد نه با بدو بدو. من هم هیچوقت بدون تحقیق با کسی کار نمی کنم. از سوی دیگر یکی از ویژگی هایی این برنامه این است که شاید به اجرا در مدلی که به طور مرسوم در ذهنمان است احتیاج نداشته باشد.

اولویتم در اجرا ایجاد محیط محبت آمیز است

مجری ایرانیش تاکید نمود: شیوه ای که در اجرا برای خودم در نظر دارم همان شیوه ای است که در زندگی شخصی ام دارم. بنابراین بیشتر حواسم به این است که محیط محبت آمیز ای در این برنامه فراهم کنم تا اینکه فن بیان اولویتم باشد. چون اگر این برنامه به فن بیان یا مسائلی که جزو ویژگی های مجریان برتر است، احتیاج داشت قطعا آنقدر مجری خوب در کشور داریم که اصلا به من به عنوان گزینه اجرا فکر نمی شد.

پورسرخ اذعان کرد: به واسطه تجربه و شناختی که مردم از من دارند کوشش می کنم این برنامه و بازی هایش دیده گردد. این مسابقه خانوادگی است و مرا باید به عنوان یک عضو خودشان قبول نمایند. من آدم اصولا اهل تحقیقی هستم و برای اجرا هم با فرزاد حسنی، هیراد حاتمی و نیما کرمی در این مورد مشورت نموده ام.

نه از تعریف ها شاد می شوم و نه از انتقادها دلخور

این بازیگر سینما و تلویزیون درباره واکنش ها نسبت به ورود بازیگران به عرصه اجرا تاکید نمود: اگر این برنامه مجری محور بود شاید ریسک حضور در آن را نمی پذیرفتم. چون شاید من تجربه این را نداشته باشم که یک برنامه را بچرخانم. اما مگر وقتی مجری ها وارد بازیگری شدند و حتی بهتر هم بودند کسی از بازیگران واکنشی داشت؟ دوره این خط کشی ها گذشته است. من از همین الان می گویم نه از تشویق ها هیجانی می شوم و نه از انتقادها. 15 - 20 سال است وسط این قصه هستم.

عظیمترها بدانند آمده ام تا از آنها یاد بگیرم

او در سرانجام گفت: من فرمت زورخانه را اجرا می کنم. سرم را پایین می اندازم و تعظیم می کنم. اول گوشه می ایستم و بعد وسط می روم. سعی می کنم آداب را رعایت کنم. سعی می کنم با احترام به دوستان به ویژه کسانی که عظیم تر هستند بگویم که بدانند من آمده ام تا از آنها یاد بگیرم.

در این بازدید همچنین بازی هایی چون یه قل دو قل، گردو شکستن، خروس جنگی (تن به تن) و ادا بازی که جزو بخش های برنامه هستند برای مهمانان شرح داده شدند.

سیدمحمود اسلامی مدیرکل اقتصادی و اداری معاونت سیما، حمیدرضا دیبایی قائم مقام شبکه دو و محسن آزادی سردبیر و نویسنده برنامه از جمله حاضران در این مراسم بودند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ایرانیش میانبری برای شناخت هویت ایرانی است، نیش ها را به عشق ایران تحمل می کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایرانیش میانبری برای شناخت هویت ایرانی است، نیش ها را به عشق ایران تحمل می کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید