خواص نان جو برای سلامتی
به گزارش وبلاگ تیم مسلم، یکی از نان های مفید برای بدن نان جو است که برای آن خواص اعجاب انگیزی ذکر شده است. متخصصین می گویند یکی از راههای کاهش اشتهای کاذب و یاری به کاهش وزن بدن، خوردن جو پخته شده در ابتدای صبح و قبل از صبحانه می باشد. جو تاثیر بسزایی در کاهش کلسترول، فشار خون، چربی و کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد. برای آشنایی بیشتر با خواص نان جو و فواید مصرف آن با ما همراه شوید.
نان جو یکی از انواع رایج نان به ویژه برای افرادی است که در پی رژیم های لاغری هستند. نان جو از آرد جو بدون سبوس و یا از جو سبوس دار تهیه می گردد و هردو این نانها نسبت به نان گندم، از قدرت سیر کنندگی و فیبر بالاتری برخوردار هستند. در طب اسلامی نیز به مصرف نان جو توصیه اکید شده است و امامان ما نیز همیشه از نان جو مصرف کرده اند.امروزه تحقیقات زیادی بر روی خواص این نان از نظر ارزش غذایی و سلامتی اجرا شده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یاری به لاغری و کاهش وزن سالم، جلوگیری از فراوری چربی های زیان آور در خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، تعدیل فشار خون، تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون، پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگیری از چاقی، حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه از مهمترین خواص نان جو است.
خواص نان جو در درمان بیماری هامصرف نان جو تاثیر زیادی در کنترل و پیشگیری از بسیاری بیماری ها به ویژه بیماری هایی که با چاقی در ارتباطند، دارد. بعضی از مهمترین خواص درمانی نان جو به توضیح زیر می باشد:
مصرف نان جو به علت دارا بودن مقادیر زیادی از ویتامین ب در ایجاد آرامش موثر است.
نان جو دارای فیبر فراوان است و برای درمان یبوست بسیار مفید می باشد.
نان جو حاوی مواد ضد سرطانی است که قادر به سرکوب عوامل سرطان به ویژه پیشگیری از بروز سرطان در بستر روده هاست. بعلاوه مصرف نان جو به برطرف تومورهای سرطانی یاری می نماید.
یکی از خوان نان جو شاخص گلیسمی پایین آن است. ازا ین رو مصرف آن برای بیمارن دیابتی مفید است. با مصرف این نان، افراد دیابتی دیرتر گرسنه شده و کمتر به خوردن شیرینی تمایل خواهند داشت.
نان جو برای بیماران قلبی عروقی بسیار مفید است. خواص نان جو به کاهش کلسترول بد خون یاری میکند و به علت دارا بودن پتاسیم برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا نیز مفید است.
مصرف نان جو به ویژه نان جو سبوسدار از سفید شدن زودرس موها پیشگیری می نماید.
مصرف نان جو برای تقویت حافظه مفید است.
املاح و مواد معدنی موجود در نان جو به افزایش سلامت و استحکام استخوانها یاری شایانی می نماید. بعلاوه با مصرف این نان، نرمی استخوان بچه ها از بین می رود.
نکات احتیاطی در خصوص مصرف نان جونان جو به علت داشت مقادیر بالای فیبر، میزان زیادی از آب بدن را جذب می نماید، بنابراین ضروری است همراه با مصرف آن، مایعات و آب فراوانی نوشیده گردد.
رژیمی بودن نان جو و یاری به لاغری، به این معنا نیست که چون این نان بی ضرراست، فرد می تواند هر چه قدر می خواهد بخورد. مصرف نان جو زمانی مفید است که به جای سهم نان روزانه استفاده گردد.
بعضی از افراد ممکن است به پروتئین گلوتن موجود در نان جو دارای حساسیت باشند و در صورت مصرف آن دچار بیماری به نام سلیاک گردند. این افراد بایستی نان جو و سایر فرآورده های آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
نحوه تشخیص نان جو واقعی از تقلبیمتاسفانه هم اکنون در بسیاری از منطقه ها نان جو تقلبی که از آردی غیر از آرد جو تهیه شده است، وجود دارد. برای اینکه شما بتوانید نان جو واقعی را تشخیص دهید داشتن اطلاعات زیر به شما یاری می نماید:
آرد جو که از آن برای تهیه نان جو استفاده می گردد، زمانی که به صورت خمیر در می آید، تخت نمی گردد. در حقیقت به علت این ویژگی آرد جو هیچ نانوایی نمی تواند آن را با وردنه مثل خمیر آرد گندم، به صفحه ای صاف تبدیل کند. لذا نان های نازک و صفحه ای شکلی که با انواع سبزیجات و مغزها پوشانده شده اند، نان جو نیستند بلکه نان جوی واقعی ، پف دار و قهوه ای است و چندان خوشمزه نیست.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون