رکورد مدت زمان همجوشی پلاسما در دمای 100 میلیون درجه شکسته شد

به گزارش وبلاگ تیم مسلم به نقل از نیواطلس، اگر چه بشر به توانایی فراوری خورشیدهای مصنوعی دست یافته، اما تقلید از فعل و انفعالات منجر به فراوری انرژی و نور در سطح خورشید هنوز محدود باقی مانده است. در عین حال پژوهشگران کره ای در این زمینه دستاوردهای تازه ای داشته اند.

رکورد مدت زمان همجوشی پلاسما در دمای 100 میلیون درجه شکسته شد

خورشید مصنوعی کی استار به توانمندی جدیدی برای تقلید از فرایند همجوشی دست یافته و توانسته پلاسما را در دمای بیش از 100 میلیون درجه سانتیگراد برای مدت بیش از 20 ثانیه حفظ کند.

فرایند فراوری این خورشید مصنوعی در سال 2007 تکمیل شد و برای اولین بار در سال 2008 در آن از پلاسما استفاده شد. در سال 2016 در کی استار از پلاسمای هیدروژن در دمای حدود 50 میلیون درجه سانتیگراد برای مدت 70 ثانیه استفاده شد. چین در سال 2017 توانست در خورشید مصنوعی خود موسوم به شرق پلاسما را در همین دما برای مدت 120 ثانیه حفظ کند.

در عین حال دمایی که فعل و انفعالات واقعی خورشیدی در آن صورت می گیرد حداقل 100 میلیون درجه سانتیگراد است. در این دما یون ها انرژی جنبشی مورد احتیاج برای طی کردن فرایند همجوشی را به دست می آورند و چگالی کافی برای حفظ سرعت واکنش مناسب را خواهند داشت.

در سال 2018 کی استار توانست پلاسما را برای اولین بار در دمای 100 میلیون درجه سانتیگراد به مدت تنها یک ثانیه حفظ کند. این رقم در سال 2019 به هشت ثانیه و در سال 2020 برای اولین بار به 20 ثانیه افزایش یافت. محققان کره ای امیدوارند تا سال 2025 این رقم را به 5 دقیقه افزایش دهند تا امکان تقلید دقیق تری از فعال و انفعالات خورشیدی فراهم آید.

منبع: خبرگزاری مهر

به "رکورد مدت زمان همجوشی پلاسما در دمای 100 میلیون درجه شکسته شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رکورد مدت زمان همجوشی پلاسما در دمای 100 میلیون درجه شکسته شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید